معرفی کامل javascript (جاوااسکریپت) و کاربردهای آن

فهرست

اطلاعات مقاله

  • نویسنده : ایپک
  • تعداد بازدید : 517
  • تاریخ نشر : 2 سال قبل
  • زمان مطالعه : 2.9 دقیقه

مقالات محبوب

دیدگاه های اخیر

برای:
طراحی سایت هنری
2 سال قبل
برای:
بررسی کامل فروشگاه ساز پرستاشاپ (prestoshop)
1 سال قبل
برای:
طراحی سایت شرکتی
11 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل

معرفی کامل javascript (جاوااسکریپت) و کاربردهای آن

همان طور که می دانیم کامپیوتر ها به زبان صفر و یک یا binary صحبت می کنند؛ استفاده از این زبان ها برای برنامه نویسان دشوار بود به همین دلیل پس از مدتی از زبان جدیدی به نام جاوا اسکریپت رونمایی شد این زبان بسیار شبیه زبان انسانها بوده و به همین دلیل توانایی کسب محبوبیت زیادی را بین برنامه نویسان داشته است .


همان طور که می دانیم کامپیوتر ها به زبان صفر و یک یا binary صحبت می کنند؛ استفاده از این زبان ها برای برنامه نویسان دشوار بود به همین دلیل پس از مدتی از زبان جدیدی به نام جاوا اسکریپت رونمایی شد این زبان بسیار شبیه زبان انسانها بوده و به همین دلیل توانایی کسب محبوبیت زیادی را بین برنامه نویسان داشته است . در این مقاله قصد داریم تا به تعریف کاملی از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت و کاربردهای آن بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. 

تعریف زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یکی از زبان های سطح بالا می باشد که شباهت زیادی به زبان انسانها دارد. به همین دلیل این زبان بیشترین محبوبیت را در میان برنامه نویسان دارد. این زبان که اختصارا JS نامیده می شود داینامیک و شی گرا بوده و برای اکثر روش های متعدد برنامه نویسی پشتیبانی مناسبی دارد.

  بر اساس بررسی هایی که توسط سایت stackoverflow در سال 2018صورت گرفته است زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یکی از محبوبت ترین زبان های برنامه نویسی معرفی گردید .

 در سال 2009 پلتفرمی به نام Node.js توسط رایان داهل معرفی شد؛ این پلتفرم سمت سرور بوده و بر پایه موتور جاوا اسکریپت مرورگر chrome کد نویسی شده است.سرعت بالا، رویداد محوری و غیر هم زمانی Node.js سبب شده که جزو نخستین گزینه های انتخابی طراحان سایت باشد .

jQuery یکی از فریم ورک ها یا کتابخانه های زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت می باشد و هدف اصلی آن تسهیل طراحی سایت با استفاده از جاوا اسکریپت است. همچنین این کتابخانه سبک وزن بوده و نسبت به جاوا اسکریپت حجم کمتر ولی کارایی بالاتری دارد .از طرفی این کتابخانه محبوبت بالایی در بین شرکت های بزرگ حوزه وب نظیر گوگل و مایکروسافت و Netflix و ... دارد. 

 تاریخچه زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت 

 در سال 1995 نیاز به صفحات وب جذاب تر توسط شرکت Netscape احساس شد لذا یکی از کارکنان شرکت به نام برندن ایچ زبان اسکریپتی را برای صفحات وب ساخت که علاوه جذب برنامه نویسان ، طراحان سایت را نیز به سمت خود رونه کرد. 

 

کاربردهای مهم زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

1. قابلیت شی گرایی: یکی از مهم ترین قابلیت های زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت توانایی شی گرایی آن است؛ به کمک این قابلیت قادر خواهیم بود به سایت های کسل کننده جان تازه ای ببخشیم و یا فایل های صوتی و ویدئویی جذابی را به اشتراک بگذاریم با می توانیم با کاربران خود تعامل مناسبی را داشته باشیم .

1. برنامه نویسی فرانت اند

2. برنامه نویسی نرم افزارهای دسکتاپ

3. برنامه نویسی وب، نرم افزارهای موبایل و ...

4. توسعه برنامه های تحت مرورگر

5. توسعه بازی

6. ابزارها و فریم ورکها و کتابخانه های زیادی را در اختیار کاربر قرار می دهد

7. نسبت به زبان های برنامه نویسی دیگر سریعتر و سبک تر می باشد

8. ایجاد صفحات وب تعاملی و پویا را برای برنامه نویسان ممکن کرده است  

9. به کاربر امکان استفاده از کتابخانه های آماده ای نظیر jQuery را می دهد

10. افزودن رفتار تعاملی کاربر 

11. این قابلیت به کاربران اجازه می دهد تا با صفحات وب به نحو موثری ارتباط گیرند .

پخش فایل صوتی و انیمیشن، زوم کردن روی عکس ، نمایش اسلایدی عکس ها در صفحه اصلی از امکاناتی است که استفاده از جاوا اسکریپت در اختیار کاربر قرار می دهد 

 نحوه عملکرد زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

 احتمالا یکی از سوالات مهمی که هم اکنون ذهن شما را مشعول کرده است این است که جاوا اسکریپت چگونه کار می کند؟ باید بدانید که مرورگرهای مختلف از موتورهای پردازشی متنوعی برای اجرای کدهای دستوری جاوا اسکریپت استفاده می کنند که در ذیل به معرفی آن ها می پردازیم :

1. موتورهای پردازشیtrident و chakra برای ورژن های متنوع INTERNET EXPLORER

2. V8 برای اپرا و chrome

3. Spider Monkey برای فایرفاکس 

4. موتور پردازشی chakra coreبرای Edge

ابتدا کد های زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت توسط موتورهای پردازنده هر مرورگر ترجمه می شود و در نهایت به زبان ماشین تبدیل شده و به مرحله اجرا می رسد

 معایب زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

1. عیب یابی دشوار

2. عدم ارسال پیام یا ارائه راهنمایی برای خطاهای موجود در برنامه(دشواری دیباگ)

3. در مرورگرهای قدیمی قابل اجرا نیست

4. به دلیل عدم کامباین شدن کد ها دچار کندی می باشد 

5. نفوذپذیری زیادی نسبت به عوامل مخرب 

6. امنیت پایین 

 

سخن آخر 

در این مقاله به بررسی کامل زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت پرداختیم همچنین کاربردهای آن و نقاظ ضعف و قوت آن و کتابخانه های پرکاربر آن را مورد بررسی قرار دادیم.

مقالات برنامه نویسی
2 سال قبل
ایپک

عاشق برنامه نویسی و طراحی سایت هستم و 8 سال است که در زمینه برنامه نویسی و هوش مصنوعی در حال مطالعه و فعالیت هستم!

مقالات مشابه

UX چیست و چه کاربردی دارد؟

تجربه کاربری یا ux اصطلاحی تخصصی در میان طراحان سایت است. امروزه راحتی مشتری در استفاده از ابزارهای سایت و دسترسی به بخش‌های مختلف، یکی از مهم‌ترین اصل‌ها در طراحی سایت است. این به معنای آن است که مشت...

طراحی سایت خبری

طراحی سایت خبری به منظور تولید و انتشار انواع اخبار برای خبرنگاران و ... انجام میشود. در این مقاله به بررسی سایت های خبری ، امکانات آن ها و نحوه سفارش سایت های خبری میپردازیم.

روش های افزایش ترافیک سایت

در این مقاله به روش های موثر و نتیجه بخش در افزایش ترافیک سایت و بازدید صفحات وبسایت پرداخته ایم ، این روش ها حاصل چندین سال تجربه تیم سئو ایپک میباشد.

دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه