سایت جی تی متریکس (gtmetrix)  چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست

اطلاعات مقاله

  • نویسنده : ایپک
  • تعداد بازدید : 573
  • تاریخ نشر : 2 سال قبل
  • زمان مطالعه : 2.952 دقیقه

مقالات محبوب

دیدگاه های اخیر

برای:
طراحی سایت هنری
2 سال قبل
برای:
بررسی کامل فروشگاه ساز پرستاشاپ (prestoshop)
1 سال قبل
برای:
طراحی سایت شرکتی
11 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل

سایت جی تی متریکس (gtmetrix) چیست و چه کاربردی دارد؟

Gtmetrix - جی تی میتریکس یکی از معروف‌ترین ابزارهایی است که در راستای اندازه‌گیری و بررسی دقیق عوامل موثر بر میزان سرعت سایت استفاده می‌کنند. این ابزار با استفاده از آنالیز و تحلیل عوامل تاثیرگذار بر سرعت وب‌سایت، راهکارهایی را در جهت حل مشکلات سرعت سایت ارائه می‌دهد.


اگر شما یک طراح سایت یا برنامه‌نویس هستید، قطعا با واژه جی تی متریکس (gtmetrix) مواجه شده‌اید.حالا سوالی که در اینجا مطرح می‌شود، مفهوم جی تی متریکس چیست؟ در ادامه این مقاله، با این ابزار کاملا آشنا خواهید شد.

جی تی متریکس چیست؟

Gtmetrix یکی از معروف‌ترین ابزارهایی است  که شرکت‌های گوگل و یاهو در راستای اندازه‌گیری و بررسی دقیق عوامل موثر بر میزان سرعت سایت استفاده می‌کنند. این ابزار با استفاده از آنالیز و تحلیل عوامل تاثیرگذار بر سرعت وب‌سایت، راهکارهایی را در جهت حل مشکلات سرعت سایت ارائه می‌دهد. بعد از طراحی سایت ، برای بهبود سرعت سایت بهتر است سایت خود را با جی تی متریکس ارزیابی کنید و مواردی را که gtmetrix  به شما اعلام میکند را برطرف کنید.

 

قطعا این روزها واژه «سئو» به گوش شما خورده است؛ طبق فاکتورهایی که از سوی گوگل ارائه می‌شود، سرعت مناسب سایت برای بهینه‌سازی و سئوی سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا برای ارتقا سایت می‌توان از راه‌های مختلفی استفاده کرد که یکی از بهترین این ابزارها، استفاده از جی تی متریکس است؛ این ابزار رایگان بوده و می‌تواند تا حد زیادی به طراح سایت و برنامه‌نویس کمک کند.

 

Gtmetrix چگونه کار می‌کند؟

سایت gtmetrix یکی از کاربردی‌ترین سایت‌های تست سرعت است که یک ارزیابی کلی براساس سیستم امتیازدهی ارائه می‌دهد. این سایت توانایی لیست کردن تمام موارد تاثیرگذار در سایت را دارد و در برخی خطاها به شما فایل‌های اصلاح شده ارائه می‌دهد. به این ترتیب به راحتی می‌توانید ایرادات سایت خود را رفع کرده و سرعت آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

 

در تحلیل جی تی متریکس، نتایج را در چند دسته طبقه‌بندی می‌کنند:

1- page speed: این موضوع نشان‌دهنده «سرعت بارگذاری صفحات سایت» است. میزان سرعت صفحه با استفاده از قوانین گوگل، بررسی می‌شود.

 2- yslow: این فاکتور نشان‌دهنده میزان کارایی و چگونگی عملکرد سایت و سرور است.

 3- Waterfall: آبشار یا درواقع نحوه لود شدن صفحات سایت را بررسی می‌کند.

 4- Timings: در این بخش می‌توان مواردی مانند TTFB، Cotentful،DOM LoadedT، Onload را مشاهده کرد. درواقع مدت‌زمان لازم برای تبدیل http به https و همچنین زمان لازم برای آماده‌سازی Backend را نشان می‌دهد که به دنبال آن مشخص می‌شود چقدر طول خواهد کشید تا محصول نهایی به وسیله PHP و وب سرور به کاربران نمایش داده شود.

 

5- Video: این قسمت برای کاربرانی تعبیه شده که علاقه‌مند هستند در صفحه خود یک ویدئو داشته باشند و آن را در اختیار دیگران نیز قرار دهند.

 

6- History: در این بخش به کاربر نشان داده خواهد شد وب‌سایت در حال بررسی، در چه زمانی دارای چه سرعتی بوده است. همچنین در این صفحه می‌توان میزان HTML DL Time و Page Load Time را نیز متوجه شد.

 

در این بخش اگر گزینه Enabel Monitoring را فعال کنید، جی تی متریکس همواره درحال بررسی وب‌سایت شما خواهد بود.

 

نحوه فعالیت جی تی متریکس

با مواردی که در بالا ذکر شد، نتیجه گزارش‌های جی تی متریکس به صورت خلاصه عملکرد وب‌سایت را براساس سه فاکتور مهم (از قوانین Google PageSpeed و YSlow) برای سرعت بارگذاری سایت در اختیار شما قرار می‌دهد.

  • زمان بارگذاری صفحه: این فاکتور نشان‌دهنده آن است که چه زمانی طول می‌کشد URL موردنظر به طور کامل در مرورگر بارگذاری شده که مکان سرور تست قبل از شروع گزارش و حین گزارش به شما اطلاع‌رسانی شود.
  • سایز کل صفحه: به‌هنگام بارگذاری، تمام فایل‌ها و کدها بررسی و حجم آن‌ها مشخص خواهد شد، در اصل این موضوع از فاکتورهای سرعت بارگذاری صفحات است.
  • تعداد کل درخواست‌ها: به هنگام بارگذاری و لود یک صفحه، تعداد درخواست‌های صورت گرفته برای بارگذاری جمع‌آوری و به شما گزارش داده می‌شود.

 

ویژگی‌های جی تی متریکس چیست؟

این ابزار دارای ویژگی‌های زیادی است که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  1. استفاده از یک مرورگر واقعی
  2. مشاهده آمار کلی وب‌سایت
  3. بررسی در هر زمانی برای نظارت منظم بر عملکرد وب‌سایت
  4. این ابزار به کاربران امکان آزمایش عملکرد وب‌سایت را روی 28 سرور مختلف در 7 مکان مختلف در سراسر جهان فراهم کرده است.
  5. امکان دسترسی ساده به شاخص‌های کلیدی عملکرد
  6. به صورت منبع باز (Open Source) فعالیت می‌کند.

 

چگونه با جی تی متریکس کار کنیم؟

در وهله اول باید به صفحه اصلیِ سایت وارد شوید. پس از آن، آدرس لینک صفحه‌ای که می‌خواهید سرعت بارگذاری آن را مشاهده کنید در کادر مربوط به لینک وارد کرده و روی دکمه Analyze کلیک کنید.

در این بخش لازم به ذکر است که می‌توان از هر لینکی استفاده کرد و همچنین گزارش‌ها برای هر لینک از یک وب‌سایت می‌تواند متفاوت باشد.

پس از وارد کردن آدرس و دکمه Analyze، ابزار جی تی متریکس شروع به بررسی وب‌سایت کرده و پس از مدت‌زمان کوتاهی (ممکن است چند دقیقه طول بکشد)، گزارش جامعی از عملکرد سرعت سایت را در اختیار شما قرار خواهد داد.

 

 

مقالات سئو و بهینه سازی
2 سال قبل
ایپک

عاشق برنامه نویسی و طراحی سایت هستم و 8 سال است که در زمینه برنامه نویسی و هوش مصنوعی در حال مطالعه و فعالیت هستم!

مقالات مشابه

طراحی سایت ورزشی

طراحی سایت ورزشی و طراحی سایت باشگاه ورزشی یکی از انواع سایت است که در این مقاله سعی شده است که شما را با امکانات سایت های ورزشی و انواع این سایت ها آشنا کنیم

طراحی سایت شرکتی

طراحی انواع سایت <b>شرکتی</b> ، <b>پزشکی</b>، ارتودنسی ، صنعتی ، آژانس های مسافرتی ، هنری ، <b>وکالت</b>، شخصی و ... با استفاده از المنتور ، وردپرس اختصاصی و کدنویسی اختصاصی با لاراول در ایپک برای کسب...

طراحی سایت وکالت

طراحی سایت وکالت یکی دیگر از انواع طراحی سایت است که به منظور معرفی وکیل ، پرونده های وکالت شدهو ... برای وکلا طراحی میگردد در این مقاله هدف ما معرفی سایت وکالت ، امکانات سایت وکالت و ... است.

دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه