معرفی انواع پایگاه داده

فهرست

اطلاعات مقاله

  • نویسنده : ایپک
  • تعداد بازدید : 458
  • تاریخ نشر : 2 سال قبل
  • زمان مطالعه : 2.804 دقیقه

مقالات محبوب

دیدگاه های اخیر

برای:
طراحی سایت هنری
2 سال قبل
برای:
بررسی کامل فروشگاه ساز پرستاشاپ (prestoshop)
1 سال قبل
برای:
طراحی سایت شرکتی
11 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل

معرفی انواع پایگاه داده

دیتابیس مجموعه‌ای از اطلاعات ذخیره شده در یک کامپیوتر می‌باشد که برای همه چیز از ذخیره تصاویر در کامپیوتر شما گرفته تا خرید آنلاین اقلام و تجزیه و تحلیل بازار سهام مورد استفاده می‌گیرد. دیتابیس به کامپیوترها اجازه می‌دهد تا اطلاعات ضروری را به روشی سازمان یافته و به راحتی قابل جستجو ذخیره کنند.


دیتابیس چیست؟

دیتابیس مجموعه‌ای از اطلاعات ذخیره شده در یک کامپیوتر می‌باشد که برای همه چیز از ذخیره تصاویر در کامپیوتر شما گرفته تا خرید آنلاین اقلام و تجزیه و تحلیل بازار سهام مورد استفاده می‌گیرد. دیتابیس به کامپیوترها اجازه می‌دهد تا اطلاعات ضروری را به روشی سازمان یافته و به راحتی قابل جستجو ذخیره کنند.

دیتابیس‌ها انواع گوناگونی دارند که بنا به کارایی آن دیتابیس، کسانی که در حوزه طراحی سایت و برنامه‌نویسی فعالیت دارند از آن‌ها استفاده می‌کنند.

انواع دیتابیس

همانطور که فناوری دیتابیس‌ها در طول سال ها بهبود یافته‌اند، انواع مختلف دیتابیس‌ها نیز بهبود یافته است. در حال حاضر انواع مختلفی از دیتابیس‌ها وجود دارند که هر کدام نقاط قوت و ضعفی دارند که به نحوه‌ی طراحی آن‌ها مربوط می‌شود. به ویژه برای کسب و کارها مهم است که با انواع مختلف دیتابیس‌ها آشنایی داشته باشند تا مطمئن شوند و کارآمدترین شروع کسب و کار را داشته باشند. در ادامه این مقاله رایج‌ترین دیتابیس‌ها برای شما عزیزان شرح خواهیم داد، با ما همراه باشید.

1. دیتابیس متمرکز (Centralized database)

دیتابیس متمرکز به شکل جامع در یک مکان واحد عمل می‌کند. همچنین از این دیتابیس بیشتر در سازمان‌ها و کسب و کارهای  بزرگ مانند دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2. دیتابیس ابری (Cloud database)

در این نوع دیتابیس شما از طریق اینترنت به اطلاعات می‌توانید دسترسی داشته باشید. داده‌ها و اطلاعات در هارد دیسک سرور محلی ذخیره می‌شوند و به شکل آنلاین در دسترس کاربر قرار می‌گیرد. شما هر جایی که باشید فقط کافیست به اینترنت متصل باشید تا به راحتی اطلاعات در اختیارتان قرار گیرد. one drive مایکروسافت را می‌توان یک نمونه از دیتابیس ابری شمرد.

3. پایگاه داده تجاری (Commercial database)

هر کسب و کار و تجارتی دیتابیس مخصوص به خود را دارد. در این نوع پایگاه داده خیلی از ویژگی‌های خاص وجود دارد که به مشتریان فروخته می‌شود. همچنین ویژگی این دیتابیس بر خلاف دیتابیس‌هایی منبع آن‌ها باز است این می‌باشد که برای استفاده از آن کاربران باید هزینه پرداخت کنند.

4. پایگاه داده توزیع شده (Distributed database)

ابن نوع پایگاه داده در چندین دیتابیس توزیع و پخش شده است. به جای اینکه همه اطلاعات در یک دستگاه ذخیره شود، در چندین دستگاه در طول شبکه پخش شده که نتیجه آن سرعت بالای این دیتابیس می‌باشد.

5. پایگاه داده کاربر نهایی (End-user database)

لفظ کاربر نهایی یک اصطلاح برای توسعه محصول است و به کسی که از محصول استفاده می‌کند می‌گویند. همچنین این دیتابیس  پایگاه داده‌ای است که یک شخص از آن استفاده می‌کند. بهترین مثال هم برای این دیتابیس صفحه گسترده ای است که در کامپیوتر شما ذخیره شده است.

6. پایگاه داده نمودار (Graph database)

این نوع دیتابیس، بر روی اطلاعات و رابطه بین آن‌ها به شکل مساوی تمرکز دارد. اگر هدف اصلی شما مدیریت کردن ارتباط بین داده‌هایتان می‌باشد، این دیتابیس بهترین گزینه است.

7. پایگاه داده NoSQL

دیتابیس NoSQL ساختاری شبیه سیستم پوشه فایل دارد که اطلاعات و داده‌های آن ساختار خاصی ندارند. همین نداشتن ساختار باعث شده تا حجم بیشتری از اطلاعات را با سرعت بالا پردازش کنند. 

8. پایگاه داده شی گرا (Object-oriented database)

در این نوع دیتابیس داده‌ها و اطلاعات به شکل اشیاء و کلاس‌ها نمایش داده می‌شوند. هر شی یک آیتم می‌باشد مانند: شماره تلفن، نام و ..

زمانی که حجم زیادی از داده‌های پیچیده دارید که می‌خواهید به سرعت پردازش کنید، از یک پایگاه داده شی گرا استفاده کنید.

9. پایگاه داده منبع باز (Open-source database)

این نوع دیتابیس بر خلاف دیتابیس‌های تجاری کاربران می‌توانند بدون پرداخت هزینه‌ای در آن ثبت نام کنند وهمچنین علاوه بر برنامه نویس و طراح سایت، برای استفاده عموم به صورت رایگان طراحی شده است. عبارت منبع باز یعنی کاربران می‌توانند نحوه نگارش و ساخت آن را ببینند و آزادند تا تغییرات خود را در برنامه ایجاد کنند.

10.پایگاه داده عملیاتی (Operational database)

یکی از هدف‌های دیتابیس عملیاتی این است که به کاربران اجازه بدهد اطلاعات را در زمان واقعی تغییر بدهند. دیتابیس‌های عملیاتی در تجزیه و تحلیل کسب و کار و انبار کردن داده‌ها بسیار کارایی دارند.

11. پایگاه داده شخصی (Personal database)

دیتابیس شخصی پایگاه داده‌ای است که برای یک شخص طراحی می‌شود. معمولاً در کامپیوتر شخصی ذخیره شده و طراحی بسیار ساده‌ای دارد که فقط از چندین جدول تشکیل شده است. دیتابیس‌های شخصی معمولاً برای عملیات پیچیده، حجم زیاد داده یا عملیات تجاری مناسب نیستند.

12. پایگاه داده رابطه ای (Relational database)

دیتابیس‌های رابطه‌ای از دیگر انواع اصلی پایگاه داده هستند که این نوع دیتابیس در مقابل NoSQL قرار می‌گیرد.اگر بخواهیم یک مثال خوب برای این نوع دیتابیس بزنیم، می‌توان به ارتباط بین خرید آنلاین شخصی و سبد خرید او اشاره کنیم. زمانی که شما نگران یکپارچگی اطلاعات و داده‌های خود هستید پایگاه دیتابیس‌های رابطه‌ای ترجیح داده می‌شوند.

مقالات برنامه نویسی
2 سال قبل
ایپک

عاشق برنامه نویسی و طراحی سایت هستم و 8 سال است که در زمینه برنامه نویسی و هوش مصنوعی در حال مطالعه و فعالیت هستم!

مقالات مشابه

امنیت سایت چیست؟

امنیت سایت در حقیقت به فرآیندی گفته می‌شود که با رعایت کردن آن می‌توان از دسترسی‌های غیر مجاز و تخریب‌هایی که می‌تواند متوجه یک وبسایت شود جلوگیری کرد. امروز هکرها سعی می‌کنند تا با به کارگیری شیوه‌ها...

Front end developer یا توسعه دهنده ظاهر کیست؟

اگر تا به حال با برنامه نویسی برخوردی داشته اید، احتمالا نام برنامه نویسی Front end developer به گوشتان خورده است. برنامه نویسی تنوع زیادی دارد و هر زبان و هر نوع برنامه نویسی کاربرد خاص خود را دارد....

زبان های برنامه نویسی مناسب طراحی سایت

امروزه 700 زبان برنامه نویسی ، در دنیا موجود است ولی کدام یک از زبان های برنامه نویسی مناسب طراحی سایت است؟ هر یک از این زبان ها برای توسعه چه نوع سایت هایی مناسب است؟

دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه