SRE چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست

اطلاعات مقاله

  • نویسنده : ایپک
  • تعداد بازدید : 578
  • تاریخ نشر : 2 سال قبل
  • زمان مطالعه : 3.036 دقیقه

مقالات محبوب

دیدگاه های اخیر

برای:
طراحی سایت هنری
2 سال قبل
برای:
بررسی کامل فروشگاه ساز پرستاشاپ (prestoshop)
1 سال قبل
برای:
طراحی سایت شرکتی
11 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل

SRE چیست و چه کاربردی دارد؟

در صنعت توسعه نرم افزار، طراحی سایت و برنامه نویس سیستم SER و سیستم DevOps به عنوان دو رویکرد کاربردی به حساب می آیند. در دنیای فناوری اطلاعات سیستم های مختلفی معرفی شده اند که استفاده از آن ها برای هر سازمانی مناسب نیست.


در صنعت توسعه نرم افزار، طراحی سایت و برنامه نویس سیستم SER و سیستم DevOps به عنوان دو رویکرد کاربردی به حساب می آیند. در دنیای فناوری اطلاعات سیستم های مختلفی معرفی شده اند که استفاده از آن ها برای هر سازمانی مناسب نیست.

SER چیست؟

 Site reliability engineering یا به اختصار SER مهندسی قابلیت اطمینان سایت است که به منظور مدیریت زیرساخت فناوری اطلاعات در کسب و کار طراحی شده است.سیستم مهندسی قابلیت اطمینان سایت قادر است جنبه های مهندسی نرم افزار که همان طراح سایت و برنامه نویس و ... هستند را به زیر ساخت ها و عملیات فناوری اطلاعات پیوند دهد.به طور کلی SER یک رویکرد است که با هدف پیوند زدن طرز تفکر مهندسی نرم افزار به وظایف و مشکلات مدیران سیستم و گروه عملیات طراحی شده است. هدف از طراحی این رویکرد به وجود آوردن سیستم های توزیع شده و مقیاس پذیر نرم افزاری با قابلیت اطمینان بالا است.

کاربرد SER

بر اساس نتایجی که از تاریخچه SER به دست آمده است این سیستم در ابتدا برای بهبود بخشی قابلیت اطمینان در سایت گوگل طراحی شد. مهندسان شرکت گوگل بر این باورند که رویکرد Site reliability engineering زمانی به وجود می آید که مهندسین نرم افزار می خواهند فعالیتی زیرساختی و عملیاتی را انجام دهند.

اما سوال اساسی اینجاست که سیستم SER برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟ سیستم مهندسی قابلیت اطمینان سایت برای شرکت های مانند گوگل، نتفلیکس و... کاربردی است چون به مدیریت سیستم در مقیاس بزرگ نیاز دارند. شرکت هایی که در بخش های مختلف طراح سایت و برنامه نویس و ... دارای افراد متخصص و با تجربه هستند می تواند از این سیستم برای هدایت تیم های توسعه به شکل عملیاتی استفاده کنند. اگر می خواهید کسب و کار شما دچار تغییر و تحول اساسی، افزایش بهره وری، بهتر شدن تعاملات و روابط کاری شود می توانید این سیستم را در مجموعه خود پیاده کنید.

اهمیت وجود تیم SER در کسب و کار

در سازمان ها و کسب و کارهای مختلف افرادی که سابقه بالایی در زمینه مدیریت سیستم و تیم های عملیاتی دارند یک تیم SER را تشکیل می دهند. البته خود کسب و کار می تواند تیم مهندسی قابلیت اطمینان سایت را از بیرون از سازمان انتخاب کند. این تیم باید توان طراحی سایت و برنامه نویسی را داشته باشد. وظایف این تیم در سازمان انجام فعالیت های عملیاتی است.

فعالیت های عملیاتی شامل رسیدگی به تیکت ها، پشتیبانی های ضروری، مشکلات، تماس های تلفنی و ... است. همچنین در کسب و کارها بخشی از وظایف تیم Site reliability engineering مربوط به خودکارسازی، ارتقا و بهبود مقیاس پذیری سیستم است.

شباهت ها و تفاوت های دو رویکرد DevOps و SRE

سیستم مهندسی قابلیت اطمینان سایت SRE و سیستم دیوایس دو رویکرد با تعاریف نسبتا مشابه هستند اما در عمل تا حدودی متفاوت هستند.

در سیستم دیواپس سعی بر آن است تا تعداد بخش های سازمان های بزرگ با ساختار پیچیده کم شود و تمامی بخش ها در کنار هم به صورت یک تیم واحد عمل کنند. اما در رویکرد SER تمرکز اصلی روی نحوه صحبت کردن با بخش های سازمانی است

در سیستم دیوایس انتظار شکست و پذیرش آن به عنوان تجربه ای برای یادگیری پذیرفته شده است. در حالی که در سیستم مهندسی قابلیت اطمینان سایت سعی بر آن است تا مرز مشخصی برای تعداد شکست ها مشخص کند. پذیرش شکست در هر دو رویکرد وجود دارد.

هر دو سیستم sre و devops از سیستم خودکارسازی یا اتوماسیون پشتیبانی می کنند. با خودکارسازی دیگر کسب و کارها نیازی به عملیات دستی ندارند. هر دو سیستم تلاش می کنند تا نظارت کاملی روی مراحل پیشرفت و موفقیت داشته باشند. نظارت مداوم بر روی جریان کاری خودکار از دید رویکرد ser به عنوان یک مشکل نرم افزاری است و برای نظارت و اندازه گیری آن یک راه مشخص را تعیین می کند.

هر دو رویکرد به دنبال ایجاد تغییر هستند. تمامی کسب و کارها و سازمان های کوچک و بزرگ به دنبال این هستند تا بتوانند در کمترین زمان ممکن نسخه نرم افزار مختص به خود را منتشر کنند و آن را به صورت مستمر به روز رسانی کنند.

یکی از عمده تفاوت هایی که بین این دو سیستم وجود دارد این است که سیستم دواپس به منظور از بین بردن شکاف بین بخش های مختلف سازمانی با ایجاد هماهنگی طراحی شده است. اما سیستم ser تلاش می کند تا با تمرکز روی مسائل و مشکلات ارتباطی آن ها را رفع کند. در واقع نمی توان یکی از این دو رویکرد را به عنوان بهترین و کارآمدترین سیستم معرفی کرد چون اهداف سازمان ها متفاوت است و برای پیشرفت و ارتقا نیاز است که در کنار سیستم های کارآمد، تغییرات سازمانی، فرهنگی و تولید هم اعمال شود.

مقالات برنامه نویسی
2 سال قبل
ایپک

عاشق برنامه نویسی و طراحی سایت هستم و 8 سال است که در زمینه برنامه نویسی و هوش مصنوعی در حال مطالعه و فعالیت هستم!

مقالات مشابه

وردپرس (Wordpress) چیست و چه کاربردی دارد؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای حرفه ای و رایگان میباشد که بصورت فراگیر در سطح وب مورد استفاده قرار میگیرد ، در مقاله به امکانات جدیدترین ورژن ورپرس ، انواع سایت وردپرسی و مزایای طراحی سایت با وردپرس اش...

طراحی سایت آجیل و خشکبار

سایت های فروشگاهی آجیل و خشکبار به منظور افزایش فروش محصولات ، فروش عمده طراحی میگردد ، این نوع سایت مناسب تمامی آجیل فروشان ، خشکبار فروشان و ... میباشد.

معرفی نرم افزار Adobe Photoshop

فتوشاپ معروفترین نرم افزار گرافیکی و ویرایش عکس شرکت ادوبی میباشد که به دلیل امکانات عالی و بینظیر خود امروزه طرفدارن زیادی پیدا کرده است.در این مقاله به معرفی کامل نرم افزار فتوشاپ پرداخته ایم.

دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه