agile (چابک) چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست

اطلاعات مقاله

  • نویسنده : ایپک
  • تعداد بازدید : 500
  • تاریخ نشر : 2 سال قبل
  • زمان مطالعه : 3.784 دقیقه

مقالات محبوب

دیدگاه های اخیر

برای:
طراحی سایت هنری
2 سال قبل
برای:
بررسی کامل فروشگاه ساز پرستاشاپ (prestoshop)
1 سال قبل
برای:
طراحی سایت شرکتی
11 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت فروشگاهی
9 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل
برای:
طراحی سایت پوشاک
6 ماه قبل

agile (چابک) چیست و چه کاربردی دارد؟

چابک یا agile مجموعه ای از مبادی و ارزش ها می باشد که بکارگیری آن ها در فضای توسعه نرم افزاری به برآیندی نظیر کالا های سودمند و کارا، کاربران خشنود و نیروی انسانی با انگیزه منجر می شود. در حقیقت بکارگیری این متدولوژی سبب می شود ساخت نرم افزار به وسیله طراح سایت به صورت کامل مطابق با احتیاج کاربران صورت گیرد.


چابک یا agile مجموعه ای از مبادی و ارزش ها می باشد که بکارگیری آن ها در فضای توسعه نرم افزاری به برآیندی نظیر کالا های سودمند و کارا، کاربران خشنود و نیروی انسانی با انگیزه منجر می شود. در حقیقت بکارگیری این متدولوژی سبب می شود ساخت نرم افزار به وسیله طراح سایت به صورت کامل مطابق با احتیاج کاربران صورت گیرد. زیرا که براساس این نگرش، مخاطب از اصلی ترین اشخاص در ساخت پروژه بوده و تنها فردی است که از نیاز های حقیقی و اصلی نرم افزار آگاه است.

 

بهتر است بدانید در چابک کالا ها به شیوه فازبندی به کاربر عرضه داده می شود. کاربر با اکیپ پروژه به صورت کاملی در ارتباط می باشد. در این صورت کالای نهایی همان محصولی خواهد شد که مورد توجه او می باشد.

یکی از روش های مرسوم و محبوب agile روش اسکرام می باشد. در شیوه اجایل، تیم اعمال پروژه با همکاری کاربر، در بازه های زمانی متنوع یک برون داد از نرم افزار عرضه می دهند و برآیند آن را اخذ و ارزیابی می کنند. آنها مطابق برآیند کسب شده کالاها و خدمات را در راه درست هدایت می کنند. بدین صورت کالاها و خدمات کاربر پسند ایجاد می کنند‌.

کاربرد های عمده چابک یا اجایل عبارتند از:

•اکیپ های پشتیبانی، سرویس های سریع تر و با سطح کیفی بهتری به کاربران عرضه می دهند.

•گسترش دهندگان می توانند تست بار را انجام دهند و از سازگاری در کل کالا مطمئن شوند.

•از کاربرد های عمده چابک می توان به این مورد اشاره کرد، پیش از اینکه چالش های عملکرد به دست مشتریان نهایی برسد، عملیات می تواند کارکرد را مهار نموده و از سطح کیفی کد مطمئن شود.

•مسئولان کالا ها می توانند با بکارگیری اطلاعات زمان واقعی، یک جمع بندی فشرده در خصوص شیوه بکارگیری مشتری ها از خصوصیات جدید اخذ نمایند. چنانچه در عملکرد مسئله ای وجود داشته باشد خیلی زود از آن آگاه خواهند شد. با رفع فوری مسائل عملکرد، MTTR پایین می آید.

مفهوم معماری توسعه نرم افزاری agile

مفهوم معماری توسعه نرم افزاری چابک چیست؟ معماری به منزله یک محصول تضمین کننده سطح کیفی نرم افزار اهمیت بسزایی در مهندسی نرم افزار دارد. این مسئله باعث شده است که در متدولوژی های نوین گسترش نرم افزار، دقت ویژه ای به آن شود. این مسئله مخصوصا در متدولوژی مبتنی بر برنامه به شیوه کامل تری مورد ملاحظه واقع شده است. ولی در خصوص متدولوژی های چابک همچنان به رشد کافی نرسیده است. اکیپ های agile مخصوصا در خصوص پروژه هایی که دارای ریسک های فنی بالایی می باشند با مشکل مواجه هستند. متدولوژی agile ماهیتا با پایه ریزی فوری موافق نیستند و این مسئله سبب شده که شیوه های موجود جهت معماری نرم افزار نتوانند به صورت مطلوبی با متدولوژی های چابک مطابقت پیدا نمایند. مواجهه با این مشکلات در پروژه های حقیقی، مهندسان برنامه نویس در این تیم ها را بر آن داشته که به شیوه پراکنده نظرات و راه حل هایی جهت رفع این چالش عرضه دهند. این راه حل ها به علت انتشار و عدم هماهنگی قابل بکارگیری نیستند و به یک مطالعه کامل نیاز دارند تا مقاصد هر کدام از این شیوه ها و راه حل ها معلوم شود.

همچنین اثربخشی متقابل هر کدام از آن ها بر روی سایر جوانب معماری تجزیه و تحلیل و ارزیابی شود. در این تحقیق سعی شده است که اولا معماری نرم افزار به منزله یک پروسه به شیوه رسمی مورد ارزیابی واقع شود تا جوانب متنوع آن از بُعد فرایندی معلوم شود. ثانیا متدولوژی های چابک از لحاظ مقدار پوشش پروسه معماری مورد ارزیابی قرار گرفته اند تا ایرادات و ضعف های آن مو به مو و به شیوه دقیق تر معلوم شود.

تشریح کامل چابک

چابک یکی از شیوه های برنامه ریزی و انجام پروژه می باشد. این متد مطابق تکرار و همکاری می باشد و در این نگرش مراحل متنوع کار به قسمت های کوچک تری طبقه بندی شده و در نتیجه میان کلیه افراد اکیپ تقسیم می شود. در مدیریت پروژه agile از جوابگویی دائم به تحولات به جای تبعیت از یک برنامه ریزی درست و از پیش مشخص شده پشتیبانی می شود‌.

در مجموع جهت مدیریت پروژه های توسعه نرم افزاری دو متد موجود می باشد:

•آبشاری

در این شیوه همه چیز از قبل برنامه ریزی شده و پروسه ساخت و ایجاد در طول یک زمان معلوم به عنوان مثال ۱ سال براساس برنامه ریزی از قبل مشخص شده پیش می رود‌.

•چابک

در این شیوع جهت ساخت و ایجاد در طول چند هفته برنامه ریزی می شود و پس از طی چند هفته در خصوص نحوه روال ادامه کار تصمیم گیری می شود.

معایب بکارگیری چابک

مسائلی که نهاد ها در پروسه بکارگیری چابک با آن روبرو می شوند عبارتند از:

•از دست دادن پرسنل شایسته ای که نمی توانند خود را با سیستم نوین تطابق دهند. یا اینکه این تحولات را به عنوان تهدیدی جهت کار خود می دانند.

•تشویش و سردرگمی مسئولان با سبک جدید کار در پروسه های چابک اغلب مسئولان، بیش از اندازه به پروسه ها وابسته می شوند.

•برکنار کردن بعضی از پرسنل غیر ضروری بعد از حذف پروسه های غیر واجب.

•از دست دادن شماری از کاربران که تمایلی به سبک نوین عرضه خدمات ندارند.

•تشویش و سردرگمی در درک مقاصد نوین به دلیل تغییرات اساسی، با حذف غلط بعضی از مجموعه های واجب و ضروری، ادامه حیات مشاغل با مسئله مواجه خواهد شد.

مزایای بکارگیری چابک

با وجود همه معایب بکارگیری چابک که ذکر شد به طبع به کارگیری آن نیز دارای مزایایی هم می باشد عبارتند از:

•قابلیت پاسخ فوری به احتیاجات متغیر کاربران

•از مزایای بکارگیری چابک می توان به هماهنگی فوری با ضوابط و قوانین جدید اشاره کرد.

•واکنش سریع تر و بی دغدغه به فرصت های ناگهانی

•از دیگر مزایای بکارگیری چابک می توان به خلاقیت و یافتن پروسه های ابداعی به انعطاف پذیری و استقلال هر چه بیشتر پرسنل اشاره کرد.

مقالات برنامه نویسی
2 سال قبل
ایپک

عاشق برنامه نویسی و طراحی سایت هستم و 8 سال است که در زمینه برنامه نویسی و هوش مصنوعی در حال مطالعه و فعالیت هستم!

مقالات مشابه

طراحی سایت طلا فروشی

سایت های طلافروشی یکی از مهم ترین سایت های فروشگاهی میباشد که مناسب طلافروشان و جواهر فروشان میباشد ، در این مقاله توصیحاتی درباره سایت طلافروشی ، امکانات سایت های جواهری و ... داده شده است.

معرفی CMS ها آماده مشهور

سیستم مدیریت محتوا یا Content Management Systems که به اختصار به آن CMS گفته می شود، این امکان را برای طراح سایت به وجود می آورد که بتواند با توجه به سلایق و نیاز خود مطالب، لینک ها تصاویر وسایر محتوا...

Devops چیست و چه کاربردی دارد؟

در دنیای فناوری امروزه اصطلاح Devops مفهومی جدید محسوب می شود. این اصطلاح در سال ۲۰۰۹ برای اولین بار مطرح شده است و به مرور زمان جای خود را در کمپانی های بزرگ و کوچک باز کرد.

دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه